USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

Türkiye Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, 9 ilin bağlı olduğu Kızılay Derneği’nin mevcut deponun yetersiz olduğunu belirtti.

Türkiye Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, 9 ilin bağlı olduğu Kızılay Derneği’nin mevcut deponun yetersiz olduğunu belirtti.
13-02-2013 10:04
Google News

Türkiye Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, 9 ilin bağlı olduğu Kızılay Derneği’nin mevcut deponun yetersiz olduğunu belirtti.

 

Türkiye Kızılay Derneği Tokat Şubesi`nde yapılan olağan genel kurulunda  güven tazeleyen Yapıcı, düzenlediği basın toplantısında   Kızılay’ın sürdürmüş olduğu faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapıcı, konuşmasında şunları söyledi.  “Kızılay her şeyden önce bir yardım kuruluşudur. Savaşta ve barışta halkın karagün dostudur. Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar. Yaraları sarar. Her türlü yardımı yapar. Barışta yangın, sel, deprem felaketlerine uğrayanlara sıcak yardım elini uzatır. Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere yardım eder. Onlara yiyecek, giyecek, içecek, yakacak, çadır ve para yardımı yapar. Kızılay salgın hastalık durumlarında hastalara yardım eder.  Aşevleri açar, aşevlerinde yoksul, kimsesiz, düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek verir. Hemşire yetiştirmek için okullar açar.

            Bu saydıklarımızı şimdi belediyeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi devletimizin değişik kurumları yerine getirmektedir. Bilhassa sağlık konusunda son 10 yılda bazılarının hayel dahi edemeyeceği devrim yapılmıştır. Bu konuda kızılayın yapabileceği fazla bir şey kalmamıştır. Çok şükür bunları devletimiz fazlasıyla yerine getirmektedir. Bunların dışında kızılayın yapabileceği 2 şey kalmıştır. Bunlar da:          

 İhtiyaç duyan hastalara kan temin edilmesi : İlimizde bu çözülmüştür. 2010 yılında açmış olduğumuz kan merkezimiz  faaliyetlerine başlamıştır. Eskiden olduğu gibi radyolardan, televizyonlardan ve belediyeden kan ilanı yapılmamaktadır. Hasta yakınları kan bulabilmek için kurum kurum dolaşmamaktadır. Yapılan tek şey, hastanelerimiz ihtiyacı olan kan grubunu ve miktarını kan merkezimize bildirmektir. Bunun üzerine kan merkezimiz tarafından gerekli kan hastanelere zamanında ulaştırılmaktadır. Artık bu iş çözülmüştür ve çark otomatik olarak işlemektedir. Tabii bunda en fazla  halkımızın duyarlılığı bulunmaktadır. Bütün halkımıza teşekkür ediyorum.

            Teşbihte hata olmaz. Peygamberlik sona erdi diye Cebrail (as)’ın görevi sona erdi diyebilir miyiz? Elbette diyemeyiz. Çünkü Cebrail (as)’ın başka görevleri de vardır. Onları yerine getirmektedir. Burada kendimizi meleğe benzetmiyoruz. Fakat Yüce Allah insanları da meleklerden daha üstün yaratmıştır. Bazı görevleri yukarıda saydığımız kurumlar yerine getiriyor, kan merkezini de çözdük, bizim işimiz tamamdır diyebilir miyiz. Görevimiz elbette bitmedi. Daha fazlası bizi bekliyor.         

 Doğal afetlerde yardım edilmesi : Resmi kurum binalarının girişinde nöbet tutan memur veya bir işyeri girişindeki güvenlik görevlisi için bu insanlar burada boş duruyor, hiçbir iş yapmıydiyebilir miyiz? Elbette ki diyemeyiz. Onlarada dışarıdan gelenleri kontrol etmek, çalıştığı kuruma zarar gelmesini önlemek için beklemektedir. Kızılay da bir nevi buna benzemektedir.

Diğer melekler görev yaparken İsrafil (as) Sur başında bekliyor. Boş mu duruyor. Elbette hayır. Çünkü Yüce Allah o meleğe Sur’u üfleme emri vermiştir. Topu topu Sur’u 2 defa üfleyecektir. Birincisinde kıyamet kopacak, ikincisinde de mahşer kurulacak. Yüce Allah’ın Sur’u üfüreceksin emrini verdiğinde ne zaman üfüreceğini bilmemektedir ve bir ayağını ileri, bir ayağı geri atmış, ağzını Sur’a dayamış ve gözünü Arş’a dikmiş Allah’tan emir beklemektedir.

Bunun gibi nerede ve ne zaman bir doğal afet geleceğini bilmemekteyiz. Her an gelebilir inancıyla gelebilecek afetlere kızılay olarak hazır olmalıyız. Tokat, kısa adı (AFOM) olan Afet Operasyon Merkezi’nin 8. Bölgesidir. 9 ilin bağlı olduğu bu afet bölgesinde başta Tokat olmak üzere Samsun, Amasya, Çorum, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Aksaray ve Kayseri illeri  bulunmaktadır. Allah korusun her hangi bir afet olması durumunda bu iller Tokat’tan yönetilecektir. Doğal afetlerde en fazla ihtiyaç duyulan çadır, battaniye, mutfak seti, katalitik soba gibi malzemeler bulunması gerekmektedir. Fakat ilimizde küçük bir emanet depo bulunmaktadır. Orada bulunan malzeme de ancak bir ilçeye yetecek kadardır. Genel merkezimizde alabileceğimiz kadar malzeme bulunmasına rağmen depomuz olmadığından dolayı getirilememektedir. Böyle bir deponun olması hem bizleri doğal afetlere hazır hale getirecek ve hem deada en az 30 – 40 kişi çalışacaktır. Sizlerin de, duyarlı halkımızın da bu işte yardımcı olacağınıza ve  bu sorunu en kısa zamanda çözeceğimize inancım tamdır.

Bu görevi yürütürken başta Sayın Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın ,Türk Kızılayı Genel Başkanı Sayın Ahmet Lütfi AKAR’ın, Sayın Valilerimizin, Belediye Başkanlarımızın, Kamu kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticilerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, bu şerefli görevi yapan İlçe ve Belde Başkanlarımızın ve yönetim kurullarının, üyelerimizin, Kadın Kollarımızın saygıdeğer hanımefendilerinin,  kısaca Türk Kızılayı’nın  fedakâr, vefakâr her gönüllüsünün ve muhterem Tokatlı hemşerilerimizin destek ve yardımları en büyük gücümüzdür

Türk Kızılayı ailesi olarak; bu yolculuğumuzda bizleri her daim destekleyen, sevgi ve güvenlerini hiçbir zaman eksik etmeyen sizlere teşekkür ediyor, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45